Monitoare

Sony a anuntat lansarea propriului monitor 3D de 24-inch

Sony a anuntat lansarea propriului monitor 3D de 24-inch (1920 × 1080), dezvalunind ca lansarea oficiala va avea loc in cursul acestui an. Compania va lansa televizorul numit PlayStation 3D impreuna cu ochelari stereoscopici activi PlayStation, adăugând la linia de produse de marcă PlayStation-home entertainment, care a început cu SoundBar PlayStation anul trecut. PlayStation 3D este un monitor HD 3D de 24-inch  conceput pentru gameri, ideal pentru camerele de camin sau apartamentele mici. Ecranul poate afişa filme 3D, inclusiv jocuri 3D pe PlayStation 3, plus două tipuri diferite transmisi video 2D intr-un nou mod care afişează două imagini complet diferite, în funcţie de ce pereche de ochelari Active Shutter porti.

Prezentarea de la conferinta de presa Sony nu a pus accent pe utilizarea monitorului PlayStation 3D pentru jocurile 3D, ci a scos in evidenta faptul ca monitorul ofera posibilitatea unui joc in mod multiplayer,  cand doi jucatori poarta cate o pereche de ochelari Sony si fiecare vede o imagine unica pe ecran.  Acesti ochelari se vand separat, la 69 dolari pe bucata.

Vizio a prezentat o tehnologie similara la CES 2011, in esenta, o pereche de ochelari citeste jumatate din imaginile de pe ecran, si a doua pereche cealalta jumatate. Monitorul 3D nu va veni cu o consola PlayStation 3, dar la pretul de 499 dolari vei primi o copie a jocului “Resistance 3” pentru PS3, un cablu HDMI si o pereche de ochelari Active Shutter.